10 førende eSports bureauer, som Influencer Marketing Managers bør kende

For mange mennesker er gaming bare noget, deres børn gør på deres spillekonsol, telefon eller computer i deres fritid. Faktisk er det sådan, at hvis man nævner computerspil til folk over 50, vil de tænke på de originale Space Invaders. Hvis Baby Boomers faldt over udtrykket “eSport”, ville de sikkert tro, der var tale om en trykfejl.

Men eSport er virkeligt, og det er enormt. Jeg skrev om det for nyligt i Stigningen af eSports Indflydelse på Brands. Jeg fandt ud af, at ifølge Statista genererede eSport omsætning for $ 696 millioner i 2017 og havde et verdensomspændende publikum på 385 millioner. Newzoo rapporterer, at den globale eSport-økonomi vil nå $905,6 millioner i 2018 med en vækst i brand-investeringer på 48%.

Især et spil har i år forårsaget panik hos uforberedte forældre, og det resulterede i adskillige dommedags-agtige artikler i medierne. Det ufatteligt populære Fortnite er måske hverken voldeligt eller med seksuelle scener, men det har forstået at appellere til fantasien hos gamere verden over. Der har været mange påstande om, at en Fortnite afhængighed ødelægger vore børns liv.

På mange måder er diskussionen om Fortnites evne til at skabe afhængighed et glimrende eksempel på Streisand-effekten - omtalen har gjort spillet endnu mere populært.

I mellemtiden er gamere blevet ved med at spille de spil, de elsker, ofte i konkurrenceprægede eSports-turneringer. Det er uundgåeligt, at markering bureauer har opdaget branchens succes. Visse traditionelle bureauer har gjort det til en pointe at holde salgstaler for brands, der har gaming-branchen som målgruppe. I andre tilfælde har marketingfolk, der allerede forstår gaming, oprettet specielle bureauer til gaming og eSport. Her er ti bureauer, som har gjort det til en pointe at introducere brands til eSport spillere og hjælper med at lave en farbar vej for de, der ønsker at engagere sig i influencer marketing.


10 førende eSports bureauer, som Influencer Marketing Managers bør kende:


1. Viral Nation

Viral Nation er et fuld-service bureau, der tager sig af begge sider af influencer marketing ligningen. Ikke alene sørger Viral Nation for influencer marketing services til firmaer, men de fungerer også som talentbureau for influencere. Talentbureauet finder aktivt talentfulde Twitch influencere. 

Viral Nations sørger for influencer services til hele viften af sociale netværk, herunder Twitch, til de, der er interesserede i influencer marketing til gaming fællesskabet.

Viral Nations enorme database med talenter indeholder flere end 20 millioner konti. Brands vil kunne finde influencere, der passer til enhver type af gaming publikum - ikke kun de allestedsnærværende streamere af Fortnite.

Viral Nation har et friskt og ungt team. Deres grundlæggere, Mathew Micheli og Joe Gagliese, nåede listen Top 30 Under 30 i 2016.

Bureauet kan fremvise en kampagne, de kørte i samarbejde med Tencent Games for det verdensberømte Battle Royale mobilspil PUBG (Player Unknown’s Battlegrounds) MOBILE. Tencent Games er kinesiske, og deres marketingdirektør fandt Viral Nations indsats for at sammenkoble deres produkt med gamere fra Amerika uvurderlig. Kampagnen havde tre mål - at skabe opmærksomhed, at få folk til at installere spil og at give vækst på sociale platforme.

Viral Nation

Viral Nation

Viral Nation unlocks the full power of social-first marketing to scale brands into the future.

Company
Channels
Services
Company
team size

50+

region

USA, Canada, Caribbean

Best for:

Enterprises and Large brands

Minimum Campaign Size: $50.000+
Channels
Blog
Discord
Facebook
Google
Instagram
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Snapchat
TikTok
Twitch
Twitter (X)
YouTube
YouTube Advertising
Services
Social-First Transformation
Influencer Marketing
Social Experiential Marketing
Social Content Studio
Community Management
Performance Marketing
Social Media Marketing
Digital Marketing
Content Marketing
Growth Marketing
Strategic Paid Media
Data-driven Optimization
Talent Representation
Measurement and Data Analytics
AI Powered Brand Safety Analysis
Minimum Campaign Size: $50.000+
Viral Nation

Viral Nation

Viral Nation unlocks the full power of social-first marketing to scale brands into the future.

Are you an Influencer looking for an agency? Discover your options with influencer talent agencies.


2. Kairos eSports

Kairos eSports er et fuld-service bureau med speciale i gaming og eSport, oprettet af Kairos Media. Det har baggrund i flere end ti års erfaring, både med ejere af eSportshold og med professionelle spillere som medlemmer af deres team.

De har arbejdet for mange brands, der relaterer sig til gaming, og for både gaming og non-gaming brands. Dette indbefatter lancering af fuldt skalerede eSport turneringer sammen med globale brands.

Deres kunder inkluderer KFC, Gameloft, Wargaming Mobile, Amazon Appstore og Vodafone.

Kairos eSports tilbyder services indenfor disse områder:

  • Strategier for at komme ind på eSports markedet - de tilbyder skræddersyede indgangsstrategier til markedet, og arbejder hen imod ens brands specifikke ønsker, og nøgleindikatorer for præstationer og mål.
  • Skaleringsstrategi for eSport - deres team kan fokusere på og specialisere sig i at skalere ens eksisterende tilstedeværelse på eSports scenen til en meget større og mere autentisk position.
  • Skræddersyede turneringer - Kairos eSports kører både online og offline/LAN begivenheder, hjælper fra planlægningsfasen og helt indtil at skabe opmærksomhed og administrere begivenheden på selve dagen.
  • Administration af sociale medier og marketing - deres interne sociale teams kan planlægge, opbygge og aktivere ens sociale strategikampagne baseret på ens specifikke mål, brand-retningslinjer og budget.
  • Produktion af kreativt indhold - deres kreative team består af grafiske designere, videofotografer, redigeringsfolk og skabere af indhold. De kan planlægge, skabe og gennemføre en indholdsstrategi, der specielt er målrettet mod gaming- og Esports-fælleskabet.
  • Relationer til influencere - Kairos eSports råder over personlige kontakter, der er opbygget over årene på tværs af eSports- og gamingbrancherne, og de kan sætte ens brand i kontakt med de mest betydningsfulde professionelle spillere og gaming influencere over hele verden,

Kaitos eSports har en unik og uovertruffen viden om e-sports og gamingbrancherne. Deres team er dedikerede og erfarne, deres teknikker er gennemafprøvede. De har også adgang til alle ressourcerne hos Kairos Media gruppen.


3. Audiencly

Audiencly sammenknytter ledende brands med influencere fra enhver branche, selvom de specialiserer sig i gaming. De gør influencer marketing let tilgængeligt for ethvert firma.

De samarbejder eksklusivt med flere end 5.000 influencere på YouTube, Twitch og Instagram, der lever op til deres krav.

Audienclys vigtigste services omfatter:

  • Influencer PR - de hjælper én med at påbegynde sin første influencer marketing med en kandidat, man selv vælger, og at nå ens målgruppe med stor nøjagtighed. 
  • Kampagneplanlægning - at skabe en hel kampagne fra planlægningsstadiet til implementering af strategien og evaluering af resultaterne.
  • Leadgenerering - at forøge trafikken til ens website, app eller spil med én reklamekampagne.
  • Produktintegration - det starter med den rigtige planlægning og slutter med en succesfuld implementering.
  • Offline og online begivenheder - at arrangere online og offline events, som samler de mest populære influencere, så deres kunder bliver oversvømmede med store flokke af fans og gæster.

Audiencly har organiseret flere end 1.000 succesfulde kampagner og oplevelser og har været i stand til at optimere deres strategier og perfektionere deres viden. De sikrer én en positiv gevinst af investeringen i markedsføring (ROI).

De følger en sekstrins proces, når de opretter en influencer kampagne:

  1. De vælger de bedste gaming influencere, der opfylder ens behov
  2. De tjekker, om de er til rådighed for kampagnen
  3. De forhandler den bedst mulige pris
  4. De gennemgår og vurderer ens kampagne
  5. De gennemgår og vurderer statistikkerne, efter at influencerne har gennemført deres kampagne
  6. De følger op på, om alle er helt tilfredse

4. Upfluence

Upfluence er et fuld-service marketing bureau, der dækker næsten alle nicher, sektorer og sociale netværk. Og dette inkluderer gaming og eSport med en særlig fokus på at hjælpe én med at samarbejde med influencere på Twitch,

Upfluence er helt fremme i skoene i forhold til, hvordan det forholder sig med spil. De ved, at klichéen med gamere som bebumsede teenagers er langt fra sandheden. Faktisk er 46% af Twitch’ publikum kvinder, og publikum er som regel også ældre, end ikke-gamere tror.

eSport fans og gamere er generelt mere velhavende end gennemsnittet med en gennemsnitlig årsindtægt på $56.000.

Brands kan anvende Upfluence Search™ softwaren til at finde den ideelle partner/influencer indenfor eSport. Man kan bruge mere end 20 filtre til at finde de gamere, der bedst når ud, og som har publikum, der matcher det marked, man er målrettet imod. 

Upfluence giver én detaljeret information om potentielle influencere, hvilket også omfatter, hvordan deres opslag typisk præsterer og den type af indhold, de normalt sender ud.

Når man først har udvalgt sine foretrukne eSport influencere, kan man samarbejde med Upfluence for at skabe kontakt. Hvis man kan blive enig med influencerne om betingelserne, kan man bruge Upfluence til at holde øje med deres indsats. Man kan endda betale dem gennem Upfluence, så man ikke selv skal bekymre sig om detaljerne om, hvordan man arrangerer sig med influencere.

Men man har måske større ambitioner end bare at samarbejde med nogle få eSport influencere. Upfluence kan hjælpe én, uanset målene. De kan endda hjælpe én med at sponsorere et eSport hold eller synliggøre ens navn gennem et eSport arrangement.

Upfluence softwaren giver adgang til alle de informationer, man behøver. Man kan se detaljerede rapporter over succesen af ens influencer kampagner. Man kan endda betale sine influencere og holde øje med deres resultater inde fra selve appen.

Upfluence Inc.

Drive more sales from influencer marketing with Upfluence. Find the perfect influencers for your brand, manage your campaigns, & measure your results in one platform.

Company
Channels
Services
Company
team size

50+

region

New York City (USA), Paris (France), Lyon (France), Neuchâtel (Switzerland)

Best for:

Large Brands and non-profit organizations.

Minimum Campaign Size: $0 - $5.000
Channels
Blog
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitch
Twitter (X)
YouTube
Services
Influencer Marketing
Social Media Marketing
Influencer Discovery & Recruitment
Relationship Management
Campaign Builder & Workflow
Automated Outreach
E-commerce Integrations
Analytics & Reporting
Minimum Campaign Size: $0 - $5.000

Upfluence Inc.

Drive more sales from influencer marketing with Upfluence. Find the perfect influencers for your brand, manage your campaigns, & measure your results in one platform.

Are you an Influencer looking for an agency? Discover your options with influencer talent agencies.


5. Ader

 

Ader er et specialiseret eSports marketingbureau, der skaber kontakt mellem brands og udgivere og så det globale gaming fællesskab. De kører kampagner for kunder, skaffer “oplevelser”, arrangerer hold-sponsorater og hjælper med at etablere aktivering af influencere.

De har en god forståelse af vigtigheden af Twitch for gamere, og hvordan brands kan bruge influencere til at hjælpe med at skabe opmærksomhed på deres produkter. De hævder at have en dyb forståelse for, hvordan brands kan skabe autentisk engagement med gamere på tværs af eSport, mobil, gaming og på sociale medieplatforme.

Men de begrænser ikke deres services til Twitch. De har indset, at gamere også bruger tid på YouTube og samarbejder med brands og influencere om at skabe højdepunkter på streams, dedikerede videoer, integrerede videoer og tilpasset indhold.

Ader beskriver deres specialiteter til at være influencer marketing, annoncering, markedsføring, creativt indhold, eSport, gaming og produktion.

De skaber kontakt mellem gamere og brands i en blanding af turneringer og live events. Dette inkluderer konferencer og messer, udvikling af fællesskaber og velgørenhedsarrangementer.

Ader arbejder for at sammenkoble brands med eSports hold ved at arrangere mange typer af sponsorater. Dette omfatter branding af merchandise, specialfremstillet team-indhold, reklamer, test af produkter og placering af streaminger og at etablere ambassadører for brands.


6. Flood Interactive

Flood Interactive anerkender vigtigheden af eSport. De ved, at der findes professionelle spillere og hold. Konkurrencerne finder sted over hele verden og præmiepuljerne kan sammenlignes med eller er større end det, man finder i “traditionel” sport. 

Flood Interactive samarbejder med eSports influencere på Twitch, Twitter og YouTube. De skaber forbindelser mellem influencere og sponsorer af høj kvalitet, forhandler arrangementer og hjælper influencere med at designe brugertilpassede programmer for at holde sponsorerne glade.

De administrerer influenceres løbende forhold til sponsorer for at sikre, at de får det, de har brug for i forhold til design af program, opdateringer om fremskridt og målinger af præstationer. De finder de talenter, der passer bedst til et brand, og de tager sig af forholdet til dem for at sikre, at brandet får den optimale værdi af de penge, de bruger på annoncering og sponsorering.

Flood Interactives eksperter sørger for træning og teknisk hjælp til influencere, så de kan skræddersy deres stream, billeder og aktiver på sociale medier til at generere størst mulig effekt for deres seere og sponsorer.

De arrangerer personlige optrædener ved eSport events (f. eks. turnerings-værtskaber eller casting), mediebegivenheder (f. eks. interviews) for at forøge synligheden.

Flood Interactives team vil oprette speciallavede kampagner, der er skræddersyet til at passe til et brands behov. Kampagner bliver designet på baggrund af den foretrukne demografi, budget og længde.


7. Knowscope

 

Knowscope beskriver sig selv som nogen, der er der for gamere og som er gamere. De bliver drevet af at hjælpe gamere med at skabe sig en tilværelse ved at gøre det, de elsker, dag efter dag. De samarbejder med brands, der gerne vil have synlighed i gaming fællesskabet.

Knowscope ser influencer marketing som en tre-faset proces for brands. En potentiel kunde starter med at beskrive deres brand, projekt, budget og mål for Knowscope, som så vil samarbejde med deres fællesskab af gamere og skabere af indhold for at finde de, der passer bedst til brandets behov.

Når først de har fundet et godt match mellem et brand og gamere i deres fællesskab, vil Knowscope knytte parterne sammen for at få startet et projekt og planlægge de næste konkrete skridt.

På dette dette tidspunkt vil deres fællesskab af gamere promovere brandet og produkterne til deres publikum for at få det, Knowscope anser for at være markedsføringen med den største effekt, der i dag kan findes i gaming fællesskabet.

Knowscopes skabere af indhold har en bred vifte af projekttyper. De omfatter sponsorater af Twitch- og YouTube-kanaler, gennemspilninger af spil, produktanmeldelser, shout-outs (ligesom infomercials), produkt giveaways eller bare at en gamer bruger et brands produkt på sin kanal.


8. Game Influencer

Det tysk-baserede Game Influencer kører marketingkampagner på PC, konsoller og mobilspil ved at sammenknytte spilproducenter med influencere for at producere kreativt indhold, der vil booste et bestemt spil.

De hævder at have flere end 3 millioner influencere i deres netværk med flere end 50 millioner visninger genereret på tværs af deres kampagner. Dette har resulteret i flere end 725.000 installationer drevet af deres kampagner.

Game influencer skaber kontakt mellem spil og influencere for at skabe opmærksomhed om et brand, drive installationer af apps og booste rangering i app stores. De opererer over hele verden med nationale og internationale influencere i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Asien, Oceanien og Mellemøsten.

De foretrækker kampagner, der er baseret på præstation. Alle kampagner kører på CPM basis (pris pr. 1.000 klik). De sporer alle relevante indikatorer af præstation: videovisninger, app-installationer og konverteringsfrekvenser.

Influencere bliver betalt baseret på videovisninger, app-installationer og en fastsat betaling på månedsbasis. Game Influencer betjeningspanelet giver influencere mulighed for at holde øje med, hvordan deres sponsorerede videoer klarer sig og hvor mange penge, de har tjent. På samme måde sørger Game Influencer for en detaljeret rapport til hver kunde om, hvordan deres kampagne har præsteret.


9. CheeseCake Digital

 

CheeseCake Digital er et bureau dedikeret til eSport, og de hjælper brands med at finde rundt i eSports landskabet. De hjælper store teknologi- og spilfirmaer og har Intel, EA Sports, Microsoft og Disney Interactive Studios blandt deres kunder.

Et område, de især fremhæver, er krydspunktet mellem traditionel sport og eSport. De har set, hvordan traditionelle sportshold bevæger sig hen imod eSport i et forsøg på at omvende eSports fans til sportsfans og omvendt. CheeseCake Digital hjælper med at give sportshold forståelse for eSports markedet, budgetter for eSport og viser dem, hvordan de kan danne et (elektronisk) vinderhold og brand.

CheeseCake Digital samarbejder også med organisatorer af eSport turneringer for at opbygge engagement hos fans omkring disse events. De hjælper organisatorerne af events med at differentiere sig fra resten og viser dem, hvordan man kan udnytte platforme til fan-engagement (med en særlig fokus på Heero).

De yder vejledning til interesserede brands i, hvordan det at bruge penge på aktiviteter kun er interessant, hvis tallene i sidste ende går op. De hjælper dem med at forstå markedet, hvor mulighederne er, og hvordan de effektivt kan igangsætte kampagner på dette område. Når først det grundlæggende arbejde er gjort, kan de sætte kampagner i gang og administrere dem, til de er helt færdige.


10. Foreseen Media

Foreseen Media er et specialiseret eSports bureau, der lever og ånder for eSport. De har finansieret eSport klubber, samarbejdet med brands, haft tidligere professionelle spillere i deres team, og de stammer oprindeligt fra marketings- og reklamebranchen. De mener, at deres mest værdifulde aktiv er deres passion, de menneskelige værdier og viden om eSport branchen.

Selvom de er baseret i Spanien med hovedkontor i Madrid, har de også kontorer i Miami Mexico.

Deres marketingdirektør, Alberto Hernández-Linador, var en af grundlæggerne af en førende spank eSport klub, eMonkeyz, og han har også fungeret som en manager for spillere. Álvaro Luzón, account manager og PR, er også en af grundlæggerne af eMonkeyz. Adrian Montalbo, deres event og talent manager, er tidligere spiller med et bredt kendskab i eSport konkurrencer i nationale og internationale ligaer såvel som i eventproduktion.

Foreseen Media mener, at eSport er et kraftfuld værktøj til at knytte brugere af brands og følgere sammen på en måde, der ikke forstyrrer. De tilbyder både online og offline marketing, kreativitet, sponsorater, research, konsulenthjælp, finansiering og udvikling af klubber, spillerrepræsentation, promotion af events og mere.

Frequently Asked Questions

Hvem er de førende eSports-bureauer indenfor influencer marketing?

Gaming og eSport er vokset i popularitet gennem de seneste år. Den aktuelle Covid-19 pandemi har forøget accepten af eSport, hvor mange traditionelle sportsudøvere forsøger sig med eSport under nedlukningen. Vi har kigget på ti førende eSport bureauer i denne artikel. Det drejer sig om:

Viral Nation
Kairos eSports
Audiencly
Upfluence
Ader
Flood Interactive
Knowscope
Game Influencer
CheeseCake Digital
Foreseen Media

Nogle bureauer er specialiserede indenfor eSport, andre dækker en bred vifte af sektorer og inkluderer eSport.

Hvad er eSport?

eSport er videospil på konkurrenceniveau. Professionelle eSport spillere spiller i organiserede ligaer og konkurrerer om overraskende høje præmiepuljer. Disse turneringer har et enormt publikum, delvist fordi de kan live-streames på websites som Twitch og YouTube. eSport er blevet så populært nu, at konventionelle kanaler såsom ESPN transmitterer spillene. Mange fans af eSport er lige så entusiastiske som tilhængerne af traditionelle sportsgrene som fodbold og basketball.

Er eSport sundt?

Når man tænker på eSport, tænker man ikke automatisk på fitness og sundhed på samme måde, som man ville gøre med mange traditionelle sportsgrene. Man foretager sandsynligvis ikke cardio-træning. Sidder man for meget, kan det skade ens helbred alvorligt, og eSports-udøvere er nødt til at gardere sig mod dette. Professionelle eSports-udøvere sidder ofte ned og spiller i 24-25 timer om ugen og op til 12 timer om dagen under en turnering. Men studier viser, at eSport kan have positive fordele for hjernen, især hukommelse, opmærksomhed, bevægelser og strategisk planlægning.

Hvad er nummer 1 i eSport?

Det er svært at sige med sikkerhed, hvilket eSport spil der er nummer 1 - det kommer an på, hvordan man måler. Lineup tog data om seertal til events fra 2019 og 2020 og udbetalinger af pengepræmier indtil nu i 2020, og på den måde fandt de deres Top 10 indenfor eSport i 2020:

10. NBA 2K
9. Rocket League
8. Rainbow 6 Siege
7. Overwatch
6. Call of Duty
5. Hearthstone
4. Dota 2
3. Fortnite
2. Counter-Strike: Global Offensive
1. League of Legends

Hvorfor er eSport så populært?

Fans af traditionel sport ser ofte på eSport med foragt. Ikke desto mindre er eSport blevet stadig mere populært i de seneste år - de markedsføringsbureauer, vi har dækket her, har indset værdien af eSport for deres kunder. Som med enhver anden sport er eSport meget konkurrencebetonet. Og det er inkluderende - det giver adgang for folk, der måske ellers ikke ville klare sig godt i traditionel sport. Gaming kan i lige så høj grad være en social aktivitet som enhver anden sport. Billedet af enspændere, der gemmer sig i mørket for sig selv, er helt forældet.

About the Author